Jablonec má jasno v bezpečnostní politice na léta 2013 - 2016

09.02.2013 9:36

Bezpečnostní politika Jablonce nad Nisou na léta 2013 až 2016 patří mezi strategické dokumenty města. Cílem tohoto dokumentu je zhodnotit stav a podíl odpovědných složek a institucí v oblasti bezpečnosti, a stanovit hlavní cíle a opatření v jednotlivých oblastech včetně zásad součinnosti jednotlivých složek a odpovědnost za plnění úkolů.

Jablonec má jasno v bezpečnostní politice na léta 2013 - 2016
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Dokument bezpečnostní politika města není neměnný a neřeší jednotlivé problémy detailně, ale je koncipován tak, aby bylo možné jednotlivé úkoly a opatření definovat podle aktuálního stavu a potřeb, které vyplynou z dílčího hodnocení jednotlivých oblastí,“ vysvětluje Jiří Vaníček, vedoucí oddělení krizového řízení a zpracovatel materiálu. Zastupitelstvo města schválilo dokument Bezpečnostní politika města Jablonce nad Nisou na léta 2013 až 2016 na svém prosincovém zasedání.

Mezi hlavní úkoly stanovené v dokumentu Bezpečností politika města pro léta 2013 až 2016 patří zkvalitnění činnosti městské policie zejména v oblasti součinnosti s Policií ČR nebo zvýšením obchůzkové služby ve vytipovaných lokalitách. Cílem je také rozšířit městský kamerový dohlížecí systém, zvýšit dopravní bezpečnost na území města a pokračovat v preventivní činnosti zaměřené na vytipované skupiny obyvatel. Cílem je rovněž udržet na dobré úrovni a dále zkvalitnit připravenost na mimořádné události a řešení krizových situací s důrazem na ochranu obyvatel, majetku a životního prostředí.

Bezpečnostní politika města Jablonce nad Nisou na období 2013 až 2016 vychází z výsledků provedené bezpečnostní analýzy, z analýzy dopravní nehodovosti let 2008 až 2011, z výsledku sociologického průzkumu bezpečí obyvatel města a z analýzy rizik ohrožení přírodními vlivy, technologickými haváriemi nebo činností člověka.

Z posouzení jednotlivých analýz mimo jiné vyplývá, že v letech 2008 – 2011 na území města došlo k trvalému poklesu trestné činnosti i snížení počtu dopravních nehod. Dá se říci, že podíl na těchto výsledcích nese i preventivní činnost a zavedená technická opatření vycházející z Koncepce prevence kriminality.

V roce 2011 bylo otevřeno nové sídlo městské policie, oddělení krizového řízení, prostory pro krizové centrum, které zahrnuje pracoviště krizového řízení a řídící pracoviště varovného informačního systému obyvatelstva, povodňových komisí, ale také nouzové ubytování pro omezený počet evakuovaných osob, např. při požárech.

Základní dokumenty v oblasti zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti, prevence kriminality a připravenosti na mimořádné události a řešení krizových situací jsou uvedeny na webu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…