Jablonec nad Nisou: Informační středisko magistrátu vydává Opuscard na počkání

25.03.2019 6:32

Informační středisko magistrátu v přízemí radnice již spustilo vydávání čipových bezkontaktních karet Opuscard, které mohou cestující využívat v prostředcích hromadné dopravy rámci celého Libereckého kraje. Předpokládá se, že ročně v radničním íčku vyrobí okolo 1500 kusů karet.

Jablonec nad Nisou: Informační středisko magistrátu vydává Opuscard na počkání
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Dosud šlo žádat o Opuscard pouze na jabloneckém autobusovém nádraží s tím, že kartu žadatel dostal zhruba s týdenním odstupem, případně si pro ni musel zajet do Liberce. Čipové karty bylo možné v infocentru pouze dobíjet. Od nynějška už bude podání žádosti i výroba karty probíhat na počkání v infocentru v radnici ve zkušebním provozu, ostrý provoz začne 18. dubna.

„Snažíme se služby pro cestující neustále zkvalitňovat. Jsem proto rád, že se nám podařilo vyjednat a tím i rozšířit služby radničního infocentra, které bude Opuscard vydávat na počkání,“ vysvětluje primátor Jablonce nad Nisou Milan Kroupa s tím, že cestování s Opuscard nejen městskou, ale i meziměstskou hromadnou dopravou vyjde levněji než zakoupení jízdenky u řidiče bez jakékoliv přirážky. Pořízení nové karty vyjde na 140 korun a cestující si ji může nechat nabít libovolnou částkou.

Zahájení vydávání Opuscard v infocentru usnadní cestujícím přechod na nového poskytovatele autobusové městské hromadné dopravy v Jablonci nad Nisou, a s tím spojené zrušení papírových jízdenek. „V únoru a březnu jsme vyjednávali se společností KORID LK, spol. s r.o., která nám dodá veškeré programové vybavení a město pořídí hardware v hodnotě cca 50 tisíc korun,“ říká Marek Řeháček a dodává: „Samotnou výrobu karet bude dle pravidel KORIDu provádět pracovnice radničního informačního centra (ZDE).“

Karta Opuscard je bezkontaktní čipová karta, kterou lze používat v rámci celého Libereckého kraje, a to především ve veřejné dopravě, v přístupových systémech i jako elektronický identifikační doklad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…