Jablonec nad Nisou: Jaká bude nová nákupní galerie, napověděla beseda

03.12.2015 15:16

Zhruba padesátka Jablonečanů strávila pondělní podvečer v Eurocentru, kam se přišla podívat na prezentaci developerské společnosti Crestyl, která ve městě staví novou obchodní galerii na místě bývalé velkoprodejny Jabloň. Nový Central Jablonec by měl první zákazníky přivítat na jaře 2017.

Jablonec nad Nisou: Jaká bude nová nákupní galerie, napověděla beseda
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Společnost, její komerční i rezidenční projekty představil v úvodu Petr Štyler ze skupiny Crestyl. Podrobněji se věnoval podobnému nákupnímu centru v Kladně, jež bylo otevřené letos v březnu, a pak přešel k prezentaci jabloneckého záměru. Popsal jeho umístění, rozložení parkovacích i obchodních ploch, připomněl možnost občerstvení apod. „Každé naše obchodní centrum chceme nějak odlišit. Všechny spojuje společný název Central, za nějž přidáváme název města. Central funguje už jako značka záruky pro naše obchodní partnery, s nimiž pak jednáme o pronájmu. V Kladně jsme se dohodli s tuzemským výrobcem stavebnice Lego a v obchodním domě jsou rozmístěné modely sedmi divů světa a různé velké figurky. Asi nejzajímavější je interaktivní model Hlavního nádraží,“ připomněl Štyler s tím, že v Jablonci kladou důraz na spojení se sklem a bižuterií. I proto v současné době jednají se společností Preciosa.

Nejvíce dotazů padalo na téma obsazení obchodního domu, jeho průchodnosti, počtu parkovacích míst, ale i případné možnosti nových pracovních příležitostí.

„Parkování v budově bude pro 182 vozů, počítáme však s tím, že obnovíme také zhruba třicítku parkovacích míst vně budovy. Samozřejmostí je, že návštěvníci nedalekého divadla budou moci v době představené nechat své automobily na našich parkovacích místech, stejně jako byli zvyklí parkovat u Jabloně,“ konstatoval Petr Štyler.

Primátor Petr Beitl se besedy účastnil jako divák a ocenil profesionální vedení i to, že zástupci investora představili již zrealizované projekty. „Atmosféra besedy byla komorní a příjemná, lidé pokládali konstruktivní dotazy, které nezůstaly bez odpovědí. Věřím, že nová nákupní galerie přinese do města oživení a nový impuls pro další rozvoj jabloneckého centra. Nezbývá než si přát, aby se záměry Crestylu podařilo naplnit,“ řekl po besedě primátor Beitl.

Aktuální stav

V současné době stále probíhají přípravy stavby. „Stavbaři odstranili původní základové konstrukce a pracují na postupném zapažení stavební jámy. Dokončili přeložky kabelů elektrických sítí v ulicích Generála Mrázka a Komenského a zprovoznili provizorní trafostanici, a proto mohla být odstavena kabelová vedení, která kříží plochu staveniště,“ upozornil tiskový mluvčí skupiny Crestyl Ondřej Micka a dodal, že se podařilo dokončit i závěrečné technologické přípravy na přepojení přeložky parovodu. „Ačkoliv stavební práce budou intenzívně pokračovat i v prosinci, klid vánočních svátků stavba rozhodně rušit nebude,“ ujistil Jablonečany Micka. 

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…