Jablonec nad Nisou: Kokonínské Cikautxo omezí zápach i hluk

10.05.2019 13:59

Primátor města Milan Kroupa se sešel s ředitelem společnosti CIKAUTXO CZ José Maria Rincónem. Společnost působí v jabloneckém Kokoníně a kvůli hluku a zápachu se stala předmětem řady stížností Jablonečanů žijících v okolí továrny.

Jablonec nad Nisou: Kokonínské Cikautxo omezí zápach i hluk
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Hluk a zápach spojený s výrobou bude společnost postupně omezovat. Hlučný provoz přestěhuje dál od obydlí a namontuje filtry, které zápach omezí na minimum.

„Na hluk a zápach si stěžují obyvatelé Kokonína dlouhodobě. Považoval jsem tedy za nutné se s panem Rincónem sejít a situaci probrat osobně,“ vysvětluje primátor Milan Kroupa a dodává: „Aktuálně dochází ke stěhování provozu v areálu továrny do míst, odkud zvu

ky doprovázející výrobu nebudou tolik slyšet. Zároveň společnost do konce srpna nainstaluje filtry, které budou zápach zachycovat. Pokud by to nestačilo, do konce roku dojde k dalším opatřením.“ Španělská firma Cikautxo CZ vyrábí v Jablonci pryžové díly zejména pro automobilový průmysl a patří k největším zaměstnavatelům na Jablonecku. „Chápu rozhořčení místních občanů. Na druhou stranu, Cikautxo zaměstnává mnoho lidí z Jablonce i okolí. V rámci zachování dobrých sousedských vztahů považuji za důležité, abychom hledali řešení této nepříjemné situace společně,“ uzavírá Milan Kroupa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…