Jablonec nad Nisou: Město vyčistilo rybníčky ve Mšeně

23.09.2021 14:51 | Tisková zpráva

Během letních měsíců odborná firma pracovala na vyčištění rybníčků a vodotečí ve mšenském parku nedaleko Základní školy v Mozartově ulici.

Jablonec nad Nisou: Město vyčistilo rybníčky ve Mšeně
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Realizace těchto prací je v souladu s činnostmi směřovanými k adaptaci na změnu klimatu se zaměřením na zadržovaní vody v krajině. Náklady se rovnají částce 44 tis. Kč.

„Ze zásobníku návrhů vybrala komise MA21 k realizaci projekt vyčištění soustavy vodních prvků ve Mšeně. Rybníčky mezi ZŠ Mozartova a ulicí Palackého tvoří systém, jehož funkční význam pro zlepšení klimatu v urbanizované krajině je nezpochybnitelný a má i společenský rozměr,“ vysvětluje náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček.

„V komisi pro výběr některého z navržených projektů byli zastoupeni odborníci věnující se dlouhodobě problematice vodních zdrojů. Vybraný projekt vyčištění vodních ploch ve mšenském parku reprezentuje průsečík těchto názorů a věříme, že zmíněná lokalita byla opravdu nejlepším řešením,“ konstatuje za komisi MA21 Martin Oklamčák.

Rekultivace vodních ploch proběhla v letních měsících. „Odborná firma odstranila nánosy, vyčistila nádrže a vodoteče od odpadů a travních drnů. Celkem práce vyšly na 44 tis. korun,“ připomíná Štěpánka Gaislerová, vedoucí oddělení správy veřejné zeleně jabloneckého magistrátu.

Projekt Zlepšení strategického řízení a plánování udržitelného rozvoje v Jablonci nad Nisou je spolufinancován z EU z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…