Jablonec nad Nisou: Město vypoví smlouvu komunálním službám

17.12.2019 10:13 | Zprávy

Od roku 2021 by měla začít platit nová legislativa o odpadovém hospodářství. Přinese množství změn, kromě jiného zvýšení poplatku za ukládání směsného komunálního odpadu a možnost obce více motivovat občany ke třídění.

Jablonec nad Nisou: Město vypoví smlouvu komunálním službám
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Pro Jablonec tato změna znamená také ukončení smlouvy se společností Severočeské komunální služby, s.r.o. (SKS). Ta je z roku 1995, uzavřená je na dobu neurčitou s roční výpovědní lhůtou.

„Rada města rozhodla smlouvu vypovědět a vyhlásit výběrového řízení na nového dodavatele služeb v odpadovém hospodářství na první polovinu roku 2020,“ připomíná náměstek Milan Kouřil s tím, že v průběhu roku 2020 společnost SKS bude poskytovat služby beze změny. S novým dodavatelem vzešlým ze soutěže se pak od 1. 1. 2021 změní také systém plateb za komunální odpad ze strany občanů města.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nový Bor: Dětští hasiči se pokusí o nový český rekord

22:28 Nový Bor: Dětští hasiči se pokusí o nový český rekord

O nový český rekord v dálkovém vedení vody se pokusí dětští hasiči ve věku od 4 do 15 let. Přes dese…