Jablonec nad Nisou: Odpady, nemovitosti, komunikace a zeleň řeší

05.03.2019 13:07

Praktičtější členění, větší důraz na agendu odpadů i správu městských objektů. To jsou hlavní důvody, proč z organizační struktury statutárního města Jablonec nad Nisou 1. března 2019 zmizel odbor správy majetku a nahradil ho odbor technický.

Jablonec nad Nisou: Odpady, nemovitosti, komunikace a zeleň řeší
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Co do počtu zaměstnanců magistrátu se prozatím nic nemění, do jednotlivých oddělení nového odboru byli začleněni stávající pracovníci.

„Vize současného vedení města se neshodovala se směřováním a organizační strukturou odboru správy majetku, a proto jsme přistoupili k jeho zrušení a vytvoření odboru technického,“ vysvětluje náměstek pro ekonomiku a majetek Štěpán Matek a dodává: „K tomuto kroku rovněž přispěla nová odpadová vyhláška a s ní související administrativa. Odpadům se budeme do budoucna mnohem více věnovat, a proto je nutné, aby tuto agendu zastřešovalo samostatné oddělení.“

Odpady od 1. března spadají pod oddělení správy místního hospodářství. Původní oddělení správy objektů se rozdělilo na oddělení správy nebytových objektů (školy, mateřské školy, sportoviště, objekty městských organizací atd.) a oddělení správy bytových objektů. „Postupně revidujeme stav městských bytů. Dvacítku z nich začneme na jaře opravovat a chtěli bychom rovněž měnit pravidla pro jejich pronajímání. S tím dojde k nárůstu administrativy, kterou bude řešit samostatné oddělení,“ doplňuje Pavel Kozák, který je pověřený vedením odboru technického.

Městské komunikace a agenda s nimi spojená patří pod oddělení správy komunikací. Správu veřejné zeleně, hřišť, přehrady a lesů zajišťuje oddělení správy veřejné zeleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…