Jablonec nad Nisou: Prague Cello Quartet rozezpíval celé Eurocentrum

31.05.2019 11:33

Bohemian Rhapsody rockové kapely Queen, Thinking Out Loud Eda Sheerana nebo také hudba z filmů Forrest Gump či James Bond zněla včera Eurocentrem v Jablonci nad Nisou. V rámci zahajovacího koncertu hudebního festivalu Jablonecké tóny v podání čtyř violoncellistů Prague Cello Quartet došlo také například na ústřední píseň muzikálu Fantom opery, Ježkovo Nebe na zemi a Let čmeláka od Nikolaje Andrejeviče Rimskiho-Korsakova. Více než dvě stovky diváků odměnily quarteto potleskem ve stoje poté, co si za doprovodu violoncell zazpívaly známý hit Don't Worry, Be Happy od Bobbyho McFerrina.

Jablonec nad Nisou: Prague Cello Quartet rozezpíval celé Eurocentrum
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Jsem rád, že si na koncert našlo cestu tolik lidí, přestože jsme ho kvůli dešti byli nuceni na poslední chvíli přesunout z letní scény do sálu Eurocentra. Myslím, že to na atmosféře koncertu Prague Cello Quartet vůbec neubralo, a tak velice důstojně odstartoval celý festival,“ říká náměstek primátora pro oblast humanitní Davide Mánek, který akci zahájil a převzal nad hudebním festivalem Jablonecké tóny osobní záštitu. „S potěšením jsem sledoval nadšené publikum, ve kterém měli zastoupení nejmenší děti i starší diváci. A to je přesně cílem našeho festivalu, nabídnout hudební zážitek všem generacím,“ dodává Mánek.

Spojení klasických hudebních nástrojů s filmovými melodiemi nebo jazzovými, popovými či rockovými hity si přišlo poslechnout kolem dvou stovek diváků. Velikou odezvu měly i klasické skladby. Vážně nevážný koncert absolventi pražské Hudební akademie prokládali mluveným slovem a nenásilně vtahovali publikum do děje, což vyvrcholilo jeho zpěvem v závěru vystoupení. Absolutní tečkou za koncertem byla melodie z filmu Vinnetou následovaná bouřlivým potleskem a standing ovation. Více informací o souboru najdete na www.pcq.cz.

FESTIVAL JABLONECKÉ TÓNY

… se koná od 28. května do 13. září 2019 a volně navazuje na projekty Město plné tónů a Rok české hudby. Cílem festivalu je oživit ulice Jablonce nad Nisou hudbou různých žánrů. Koncerty se konají převážně na Mírovém náměstí a letní scéně Eurocentra.

Za hudebním zážitkem je možné zajít i do jabloneckých kostelů, na molo jablonecké přehrady nebo například na náměstí Dr. Farského. U většiny z 41 akcí je vstup zdarma, zpoplatněny jsou pouze koncerty Holky Elky (30. 5., Klub Na Rampě) a Phoenix Musicae (31. 5., kostel sv. Anny).

Hlavním organizátorem festivalu je statutární město Jablonec nad Nisou, spoluorganizátory jsou Eurocentrum Jablonec nad Nisou, Jablonecké kulturní a informační centrum a Základní umělecká škola Jablonec nad Nisou. Finančním partnerem projektu je společnost KBS Security.

Festival se koná pod záštitou náměstka primátora Davida Mánka.

Více informací o festivalu je ZDE a ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…