Jablonec nad Nisou: Skála ztěžuje práce na školce v Nové Pasířské. Město se omlouvá za hluk o víkendu

27.06.2019 20:51

Statutární město Jablonec nad Nisou přestavuje nevyužívaný dům správce v areálu MŠ Nová Pasířská na nový pavilon. Ten by měl od září sloužit dětem.

Jablonec nad Nisou: Skála ztěžuje práce na školce v Nové Pasířské. Město se omlouvá za hluk o víkendu
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Průběh stavby však aktuálně komplikuje skála, která stojí v cestě výkopům pro kanalizační stoku. Aby bylo možné stihnout harmonogram stavby, je nutné pracovat také o víkendu.

Jakmile dělníci výkop pro kanalizační stoku prohloubili do tří metrů, zjistili, že jsou v trase výkopu značně tvrdé skalní bloky, které je nutné odstranit. „Vzhledem k tomu, že povolení pro odstřel skály by musel povolit báňský úřad a bylo by to časově náročné, zhotovitel skálu narušuje pomocí výkonné frézy,“ říká Radka Poprová z oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Specializovaný stroj vlastní firma pouze jeden, a protože tvrdost skály způsobuje jeho poruchy, jdou výkopové práce velmi pomalu. „Aby byl zhotovitel schopný dodržet termín a děti mohly do zrekonstruovaného pavilonu nastoupit od záři, jak je plánováno, musí tyto hlučné práce probíhat také o víkendu, a to od 7 hodin ráno do 20 hodin večer. Velmi se všem omlouváme a děkujeme za pochopení,“ konstatuje náměstek primátora pro rozvoj města Jakub Chuchlík.

Na projekt přestavby správcovského domu školky v nové Pasířské získal Jablonec dotaci z Evropské unie a státního rozpočtu v rámci výzvy IPRÚ ve výši 16,8 mil. korun, přičemž celkové náklady na stavbu činí 26 milionů.  Kromě nového pavilonu s třídou pro 24 dětí získá ve svém areálu školka spojovací krček od nového k hospodářskému pavilonu, vodovodní přípojku z ulice U Nisy, venkovní osvětlení přístupového chodníku a úpravou projde vedení plynu. Bezbariérový přístup zajistí výtah. Součástí projektu jsou také terénní a sadové úpravy celého areálu včetně pískoviště, opravy schodiště a opěrné zdi, odvodnění a oplocení zahrady, v němž budou také nové venkovní herní prvky.

Projekt „Navýšení kapacity MŠ Nová Pasířská v Jablonci nad Nisou“ je spolufinancován z EU
z Evropského fondu pro regionální rozvoj – Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a je v souladu s Integrovaným plánem rozvoje území (IPRÚ) Liberec – Jablonec nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…