Jablonec nad Nisou: Stavba v centru začne v pondělí 16. března

13.03.2020 15:34

Křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů včetně mostu k ulici U Balvanu se úplně uzavře 16. března. Město zahájí plánovanou a odloženou výstavbu dešťové kanalizace, ke které se přidají také další správci sítí se svými rekonstrukcemi. Uzavírka potrvá zhruba do konce června.

Jablonec nad Nisou: Stavba v centru začne v pondělí 16. března
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Poté se stavba posune vzhůru ulicí Poštovní po částech až po křižovatku s ulicí Libereckou a začne rekonstrukce sítí na Anenském náměstí. Uzavírky pro tuto oblast začnou v srpnu a potrvají do konce listopadu. Tramvaj č. 11 přestane jezdit 14. března, konečná pro náhradní autobusy se přesune k radnici, autobusy městské hromadné dopravy budou jezdit po náhradních trasách.

Letošní stavba je první částí rozsáhlé rekonstrukce plynovodu, vodovodu, jednotné kanalizace a budování dešťové kanalizace, která ve městě zcela chybí. „Tramvaj č. 11 přestane jezdit 14. 3., koleje odstraní DPMLJ o víkendu 14.-15. 3. a od rána 16. 3. se křižovatka ulic Poštovní-Budovatelů zcela uzavře. Za tramvaj budou od 14. 3. jezdit autobusy, které budou mít konečnou na zastávce u radnice, a od 16. 3. začnou platit náhradní trasy městské hromadné dopravy,“ říká náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček. Stavba začne od Nisy přes křižovatku ulicí Poštovní směrem vzhůru s odbočkou do ulice Budovatelů a současně se bude opravovat most přes Nisu mezi bývalými lázněmi a učilištěm.

Uzavírky

Dne 16. března se uzavře křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů. Od okružní křižovatky U Zeleného stromu bude možné jet na parkoviště na Anenském náměstí, do ulic Dvorská, Soukenná, Fügnerova a „Malá Budovatelů“. Za parkovištěm na rohu ulic Fügnerova a Budovatelů bude ulice Budovatelů úplně uzavřená až za polikliniku, ale vjezd na parkoviště zdravotnického zařízení bude možný. Poliklinika bude přístupná i shora z ulice Poštovní, zajištěná bude dopravní obsluha a přístup k prodejnám v ulici Budovatelů.

Od června se stavba posune ulicí Poštovní vzhůru ke křižovatce s Libereckou a od srpna začne rekonstrukce sítí v komunikaci U Zeleného stromu, vedle Anenského náměstí. „V tuto chvíli již bude průjezdná křižovatka Poštovní-Budovatelů a ulice Budovatelů až k hotelu Merkur. Obslužná komunikace vedoucí za panelovými domy („Malá Budovatelů“) nebude v této době průjezdná a parkoviště na rohu ulic Fügnerova a Budovatelů bude přístupné od otevřené křižovatky Poštovní-Budovatelů,“ dodává vedoucí odboru rozvoje Otakar Kypta.

Objízdné trasy

Objízdné trasy povedou od křižovatky U Balvanu-Skřivánčí ve směru na Liberec ulicí Skřivánčí, Vodní a z ní vlevo ulicí U Nisy do ulice Liberecká a dál k OK Tovární. Od Liberce povede objízdná trasa od OK Tovární ulicí Libereckou, na světelné křižovatce vpravo do ulice U Nisy, dále ulicí Vodní a Skřivánčí až na křižovatku U Balvanu buď k OK Turnovská, nebo k OK U Zeleného stromu. „Alternativa pro nákladní auta delší jak 12 m, která na světlech vpravo do ulice U Nisy neodbočí, bude možnost pokračovat rovně ulicí Libereckou a Budovatelů na křižovatku s ulicí U Nisy, kde odbočí vpravo do jednosměrné ulice U Nisy, poté vlevo do ulice Vodní a dále ulicí Skřivánčí,“ popisuje Kypta.

Dopravu ovlivní i uzavírka Rádelského mlýna

„Žádáme řidiče, aby pečlivě sledovali dopravní značení a jeho aktuální změny,“ nabádá motoristy k pozornosti náměstek Roubíček, protože již od 29. března bude úplně uzavřena odbočka z křižovatky u Rádelského mlýna do a z Jablonce, neboť začne její přestavba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…