Jablonec nad Nisou: Strážníci míří do škol

27.10.2017 13:45

Městská policie v Jablonci nad Nisou v rámci prevence kriminality připravila přednášky na téma doprava určené pro první stupeň základních škol. Do svých tříd strážníky na konci října pozvala ZŠ v Sokolí ulici.

Jablonec nad Nisou: Strážníci míří do škol
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Přednášky se týkaly bezpečnosti silničního provozu a bezpečného chování na ulici. „Dopravní zaměření je pro školní mládež stále aktuální, zejména po ukončení prázdnin a opětovném nástupu do škol. Celkem 177 dětí si zopakovalo témata chodci, cyklisté, jejich povinnosti v provozu na pozemních komunikacích. Hovořili jsme také o používání reflexních prvků v dopravě, povinnostech na přechodech pro chodce a s těmi nejstaršími jsme prověřovali i znalost dopravních značek,“ shrnuje průběh přednášek preventista městské policie Miloslav Lejsek.

Městská policie také pro žáky pátých ročníků základních škol připravuje přednášky na téma kyberšikana a počítačová kriminalita, sedmé ročníky se seznámí s chodem městské policie, tabákovým zákonem, kompetencemi strážníků v dopravě a činností v oblasti prevence kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…