Jablonec nad Nisou: Tento týden centrum proočkuje 300 osob za den

05.03.2021 11:07

Práce v jabloneckém očkovacím centrum je plynulá a bez větších problémů. Zatímco minulý týden se proočkovalo průměrně 150 lidí za den, od začátku března je denní proočkovanost 300 osob za den při stejném personálním obsazení.

Jablonec nad Nisou: Tento týden centrum proočkuje 300 osob za den
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Provoz centra si stále sedá, provádíme nevýznamné změny, očkování klientů je plynulé,“ řekl v úterý odpoledne na schůzce stálé pracovní skupiny k očkovacímu centru ředitel Nemocnice Jablonec, p. o., Vít Němeček.

„S možností registrace pro mladší věkové kategorie bude stoupat využití centra. Věřím, že se můžeme dostat na kapacitu 500-600 proočkovaných za stejnou pracovní dobu, jakou je centrum otevřené nyní,“ připomíná náměstek David Mánek, garant očkování v Jablonci nad Nisou, s tím, že centrum je otevřené od 12 do 16 hodin.

Anketa

Má vláda Andreje Babiše dovládnout do voleb?

85%
15%
hlasovalo: 20036 lidí

Lidé se k očkování dostavují dle určených termínů, přivážejí je jejich příbuzní nebo přátelé, kteří mají možnost zaparkovat na horním parkovišti před halou. Parkoviště se na noc uzavírá, aby zde neparkovali například rezidenti a plocha zůstala volná pro klienty očkovacího centra.

Dopravu zajišťuje také zvláštní autobusová linka, která jezdí každou hodinu z autobusového nádraží k hale a zpět. „Jízdní řád je postavený tak, aby navazoval na příjezdy a odjezdy linek hromadné dopravy, první týden vozil jednotlivce, ale počet cestujících s rozšiřující se kapacitou očkovacího centra stoupá,“ konstatuje ředitel Jablonecké dopravní, a.s., Luboš Wejnar.

Pro doprovod klientů centra, který čeká obvykle před halou, doplní ještě magistrát lavičky. Ty budou rozestavené ve vzdálenostech respektujících protiepidemická opatření.

Další informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…