Jablonec nad Nisou: Ulice Liberecká se otevře 1. prosince

29.11.2021 14:05 | Tisková zpráva

Ve středu 1. prosince se do plného provozu otevře ulice Liberecká v Jablonci nad Nisou. Scházet jí bude jen finální vrstva. Ta se položí až po zimě, stejně jako tomu bylo letos na jaře v Poštovní ulici. Práce na kanalizaci, vodovodu, plynovodu a dalších sítích tu probíhaly od letošního září.

Jablonec nad Nisou: Ulice Liberecká se otevře 1. prosince
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Část ulice Liberecká byla od září uzavřená od městského divadla po křižovatku s ulicí Průmyslová. 

Anketa

Těšíte se, až se kabinet Petra Fialy ujme vlády?

5%
91%
hlasovalo: 15147 lidí
„Sem se posunula stavba dešťové kanalizace a opravy dalších sítí v okamžiku, kdy se pro automobilový provoz otevřela křižovatka ulic Poštovní – Komenského – Opletalova a Liberecká. Prováděly se zde stejné práce jako v ulici Gen. Mrázka, tzn. stavba dešťové a rekonstrukce splaškové kanalizace společně s opravou plynovodu a vodovodu i ostatních sítí,“ vysvětluje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček s tím, že příští rok se bude pokračovat s projektem odkanalizování centra města v ulici Průmyslová, a to od křižovatky s Libereckou vzhůru po křižovatku s ulicí 28. října.  

Ulice Liberecká bude plně průjezdná, jen jí bude scházet finální povrch. „Během zimy stavba vyzraje, pokud se objeví nějaké vady vzniklé tím, že  se pracovalo až v hloubce pěti metrů, bude jednodušší je rychle opravit ještě před položením finálního povrchu na jaře,“ sděluje Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu. 

„S obnovením průjezdnosti ulice Liberecká se obnoví také zastávka Divadlo a linky č. 103, 105, 112, 115, 116 a 133 se vrátí po 10 měsících do svých původních tras,“ říká Luboš Wejnar, ředitel Jablonecké dopravní, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…