Jablonec nad Nisou: Zastupitelé odsouhlasili dotace pro Diakonii ČCE

19.04.2019 6:30

Diakonie Českobratrské církve evangelické (ČCE) získala dotaci v rámci projektu Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji ve výši 600 tisíc korun. Diakonie je využije k pokrytí třech druhů sociálních služeb. Poskytnutí dotace odsouhlasilo Zastupitelstvo města Jablonec nad Nisou na svém jednání 16. dubna 2019.

Jablonec nad Nisou: Zastupitelé odsouhlasili dotace pro Diakonii ČCE
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Diakonie ČCE v Jablonci nad Nisou svými aktivitami reaguje na sociální problémy, které v Jablonci nad Nisou máme. Snaží se pokrýt svými službami všechny věkové skupiny a pomáhá tam, kam město nedosáhne. Díky podpoře může své působení ve městě dále rozvíjet,“ vysvětluje náměstek pro humanitní oblast David Mánek s tím, že nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kruháč získalo dotaci ve výši 100 tisíc korun a Padák v Palackého ulici 200 tisíc korun. Polovina z dotace, tj. 300 tisíc korun, půjde na sociální a aktivizační služby pro rodiny s dětmi, které Diakonie poskytuje na území ORP Jablonec nad Nisou.

Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v LK

  • Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kruháč v centru města v ulici 5. května - požadavek: 100.000 Kč
  • Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Padák Mšeno v ulici Palackého - požadavek: 200.000 Kč
  • Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi na území ORP Jablonec - požadavek: 300.000 Kč

Požadavky celkem: 600.000 Kč

Diakonie ČCE dnes působí na 140 místech po celé republice, z toho na třech místech v Jablonci nad Nisou. „Jedná se o podporu dvou nízkoprahů – Kruháče a Padáku, a podporujeme rovněž sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, ve kterých je vývoj dětí ohrožen z důvodu dlouhodobé nepříznivé sociální situace. S Diakonií spolupracujeme již řadu let a její činnost podporujeme jak finančně, pomocí dotace, tak i poskytnutím kvalitního zázemí,“ říká vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Martina Rosenbergová a dodává, že právě letos bylo otevřeno nové Centrum terénních a ambulantních služeb v objektu, které město opravilo pomocí evropských dotací a ve kterém nyní Diakonie své služby poskytuje. 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…