Jablonec nad Nisou: Zastupitelé odsouhlasili dotace pro Diakonii ČCE

19.04.2019 6:30

Diakonie Českobratrské církve evangelické (ČCE) získala dotaci v rámci projektu Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v Libereckém kraji ve výši 600 tisíc korun. Diakonie je využije k pokrytí třech druhů sociálních služeb. Poskytnutí dotace odsouhlasilo Zastupitelstvo města Jablonec nad Nisou na svém jednání 16. dubna 2019.

Jablonec nad Nisou: Zastupitelé odsouhlasili dotace pro Diakonii ČCE
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Diakonie ČCE v Jablonci nad Nisou svými aktivitami reaguje na sociální problémy, které v Jablonci nad Nisou máme. Snaží se pokrýt svými službami všechny věkové skupiny a pomáhá tam, kam město nedosáhne. Díky podpoře může své působení ve městě dále rozvíjet,“ vysvětluje náměstek pro humanitní oblast David Mánek s tím, že nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kruháč získalo dotaci ve výši 100 tisíc korun a Padák v Palackého ulici 200 tisíc korun. Polovina z dotace, tj. 300 tisíc korun, půjde na sociální a aktivizační služby pro rodiny s dětmi, které Diakonie poskytuje na území ORP Jablonec nad Nisou.

Podpora a rozvoj sociálních služeb pro rodiny a děti v LK

  • Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kruháč v centru města v ulici 5. května - požadavek: 100.000 Kč
  • Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Padák Mšeno v ulici Palackého - požadavek: 200.000 Kč
  • Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi na území ORP Jablonec - požadavek: 300.000 Kč

Požadavky celkem: 600.000 Kč

Diakonie ČCE dnes působí na 140 místech po celé republice, z toho na třech místech v Jablonci nad Nisou. „Jedná se o podporu dvou nízkoprahů – Kruháče a Padáku, a podporujeme rovněž sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, ve kterých je vývoj dětí ohrožen z důvodu dlouhodobé nepříznivé sociální situace. S Diakonií spolupracujeme již řadu let a její činnost podporujeme jak finančně, pomocí dotace, tak i poskytnutím kvalitního zázemí,“ říká vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Martina Rosenbergová a dodává, že právě letos bylo otevřeno nové Centrum terénních a ambulantních služeb v objektu, které město opravilo pomocí evropských dotací a ve kterém nyní Diakonie své služby poskytuje. 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…