Jablonec nad Nisou přistoupí ke 2. kolu restrikcí. Chce uspořit 50 milionů

10.07.2020 13:07

Zatímco za první kvartál statutární město Jablonec nad Nisou vykazovalo meziroční přírůstek o 6,6 mil. Kč, ve čtvrtletí druhém je meziroční propad daňových příjmů ze státního rozpočtu 28,9 %, což se rovná částce 50,5 mil. korun.

Jablonec nad Nisou přistoupí ke 2. kolu restrikcí. Chce uspořit 50 milionů
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Proto město naplánovalo 2. kolo restrikcí, jejichž výsledkem by měla být úspora cca 50 milionů korun. Tím se vnitřní rezerva dostane na částku 160 milionů.

„I když lze očekávat postupné zmírňování meziročního propadu daňových příjmů v procentuálním vyjádření ve vazbě k postupnému náběhu ekonomiky, stále platí předpoklad, že celkový meziroční propad daňových příjmů za II.-IV. kvartál roku 2020 může být až 25 %. Nelze však vyloučit i pokračování meziročního propadu ve III. a IV. čtvrtletí vyšší než 25 % s ohledem na riziko druhé vlny krize letos na podzim a lokální řešení ohnisek výskytu COVID 19,“ konstatuje ekonomický náměstek Milan Kouřil. 

Podle jeho slov je proto nutné vytvořit další vnitřní rezervu rozpočtu ve výši cca 50 mil. Kč k současné výši restrikcí v částce 111,2 mil. Kč. „Tak se přiblížíme k hranici mírně pesimistické varianty cca 160 mil. Kč,“ dodává Kouřil, který bude rád, pokud se pesimistický scénář nenaplní, propady v daňových příjmech v následujícím období se budou rychle zmírňovat a nepřiblíží se úrovni propadu za II. čtvrtletí roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.