Jablonné v Podještědí: Oranžová jízda obohatila Malevil Cup

13.06.2017 6:32

Široká sportující veřejnost, handicapovaní, děti, cyklisté amatéři i profesionálové, ti všichni se sešli o víkendu 10. až 11. června na tradiční sportovní události Malevil Cup v Jablonném v Podještědí. Letošní „plnoletý“ 18. ročník měl bohatý program rozdělený do obou víkendových dnů. Nadace ČEZ podpořila organizátory Malevil Cupu částkou 100 tisíc korun.

Jablonné v Podještědí: Oranžová jízda obohatila Malevil Cup
Foto: jablonnevp.cz
Popisek: Jablonné v Podještědí

Víkendovou akci odstartovala v sobotu 10. června Rodinná ČOKO jízda v Jablonném v Podještědí v délce 12 km. Rodinnou vyjížďku si i tentokrát nenechali ujít rodiče s cyklosedačkami, cyklovozíky či s dětským tandemem, dětští závodníci i senioři. Po dojetí do cíle v Resortu Malevil v Heřmanicích si poté užívali zasloužené odměny a doprovodného programu, např. biketrailové show exmistra Martina Šimůnka a jeho týmu nebo dětské tomboly.

Cyklisté amatéři i profesionálové s licencí vydanou sportovními svazy poté měřily síly v jedné ze čtyř tras v délce 25, 45, 65 a 100 km s různým převýšením. V neděli přišel na řadu závod tradičního dětského Malevil Cupu, který těsně po poledni vyvrcholil slavnostním vyhlášením vítězů.

„Opět jsme se soustředili na dodržení našeho základního hesla, a totiž že Malevil Cup je pro všechny – malé i velké, eliťáky i „handicapáky“, zkrátka pro všechny, kteří mají chuť sednout na kolo a zúčastnit se jednoho z pořádaných závodů nebo projížděk,“ uvedl předseda pořádajícího Pakli sport klubu Radek Patrák. Nadace ČEZ podpořila organizátory částkou 100 tisíc korun, která byla využita například pro přípravu propagačních materiálů akce, výrobu startovních čísel, zdravotní zabezpečení, časoměřičské služby, moderování, ozvučení, kulturní a doprovodný program a další.

Zapojení handicapovaných

„Sportovní aktivity jako rodinné cyklojízdy jsou důležité pro správné nasměrování dětí a mládeže ke zdravému životnímu stylu. Bohužel, pohybu v dnešním každodenním životě mladých ubývá. Rádi jsme tak podpořili organizátory Malevil Cupu, kteří navíc zapojují do dění i znevýhodněné osoby s handicapem,“ poznamenala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Malevil Cup patří do rodiny cykloseriálů UCI Mountain Bike Marathon series 2017, MarathonMan Europe 2017a Author Marathon Tour.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…