Japonské děti z oblastí postižených zemětřesením navštívily Plzeň

31.03.2012 7:28

Skupinu japonských dětí, které do České republiky přijely na týdenní relaxační pobyt, přijala dnes na plzeňské radnici náměstkyně primátora Eva Herinková.

Japonské děti z oblastí postižených zemětřesením navštívily Plzeň
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Při oficiálním přivítání v obřadní síni náměstkyně ve stručnosti dětem představila Plzeň především jako město otevřené s průmyslovou, ale i kulturní tradicí. Zmínila projekt Evropské hlavní město kultury a přiblížila jej jako mistrovství Evropy ve sportu, kde se nesejdou sportovci, ale to nejlepší z výtvarného umění, divadla a hudby. Při setkání mohly děti také ochutnat tradiční plzeňské sladkosti.

Po skončení návštěvy na skupinu čekala společná výtvarná tvůrčí dílna na Soukromé umělecké škole Zámeček. Program v Plzni výprava zahájila ráno prohlídkou průmyslového areálu společnosti Panasonic na Borských polích.

Cílem relaxačního pobytu pro celkem 26 dětí, které pochází ze severovýchodní části Japonska vloni postižené ničivým zemětřesením, je nejenom psychická regenerace a navázání nových kontaktů, ale zejména získání pozitivní motivace, které je v postižených oblastech nezbytně zapotřebí. Projekt organizuje Česko-Japonská společnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…