Jeseník: Letos bude dokončen skatepark a III. etapa revitalizace sídliště

19.02.2021 21:23

Dělníci se na staveniště nového Skateparku vrátí už na jaře. Po přerušení v zimním období budou pokračovat také práce na III. etapě revitalizace sídliště 9. května, jejíž součástí je mimo jiné i ulice Tylova.

Jeseník: Letos bude dokončen skatepark a III. etapa revitalizace sídliště
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

III. etapa Regenerace sídliště 9. května

Aktuální III. etapa Regenerace sídliště 9. května zahrnuje rekonstrukci chodníků, cest, zeleně, veřejného osvětlení a úpravu zeleně, včetně dodání nového mobiliáře a je vymezena ulicemi Tylova, Mahenova, U Kasáren. Formální zahájení stavebních prací proběhlo na konci září loňského roku. Celá stavba má být dokončena do osmi měsíců, což s ohledem na zimní přerušení prací vyjde na léto tohoto roku. Navazovat by měly práce na IV. etapě.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

První a druhá etapa se týkala regenerace v severozápadní části sídliště (výměna veřejného osvětlení, nové chodníky, rekonstrukci místních komunikací, dvě hřiště a sadové úpravy včetně výsadby nových stromů).

Skatepark

Stavební práce na výstavbě nového Skateparku bylo nutné přerušit. Práce probíhaly na podzim v maximálním nasazení i o víkendech, nicméně z důvodu špatných klimatických podmínek bylo nutné je přerušit tak, aby nebyla ohrožena kvalita díla. Zhotovitel se na jaře na staveniště vrátí a stavbu dokončí, uživatelé, kteří mimo jiné projekt sami připomínkovali a utvářeli, tak zahájí novou sezónu již v novém areálu.

Skatepark je navržen na místě původního skateparku na ul. Šumperská. Navržen je jako kombinace streetového parku se třemi výškovými úrovněmi spojenými rampami a schody a BMX dráhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…