Jeseník: Praha má dát jasnou odpověď ohledně IPOSU

08.01.2019 6:32

S novým vedením města se dávají do pohybu také jednání s ministerstvem práce a sociálních věcí o budově IPOS.

Jeseník: Praha má dát jasnou odpověď ohledně IPOSU
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Tento administrativní komplex takzvaný Pentagon využívají kromě úředníků města i pracovníci úřadu práce a České správy sociálního zabezpečení. A právě těmto složkám MPSV vyprší letos v červenci nájemní smlouva s městem. Přitom celá věc má daleko širší kontext.

V roce 2014 došlo k podpisu memoranda mezi Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a městem Jeseník o rekonstrukci budovy IPOS. „Na pravidelných schůzkách se do projektové dokumentace zahrnovaly požadavky města  i složek MPSV, tedy úřadu práce a České správy sociálního zabezpečení.  Po všech jednáních  a zapracování požadavků ministerstvo dospělo k názoru, že jim projekt nevyhovuje, přitom město do něj investovalo téměř dva miliony korun,“ uvedla starostka města Zdeňka Blišťanová. Mezitím samospráva nechala IPOS zateplit za více než 50 milionů korun. Poté ministerstvo přišlo s  návrhem na odkoupení části budovy IPOS, k realizaci ale nedošlo. „Po zvolení jsme se snažili obnovit jednání s MPSV. Podařilo se mi setkat s náměstkem ministryně, který byl u podpisu memoranda. Bavili jsme se o tom, že potřebujeme slyšet jasnou odpověď, zda s námi zůstanou v objektu IPOS, nebo půjdou cestou vybudování svého úřadu na „zelené louce“. Pokud řeknou ano, tak musí proběhnout intenzivní jednání za jakých podmínek,“  řekla Zdeňka Blišťanová. V létě totiž vyprší nájemní smlouva mezi ministerstvem a městem.

Další jednání mezi oběma stranami se uskuteční během ledna. Výsledek pak naznačí i další směr ohledně zamýšleného stěhování městských úředníků z budovy v Tovární ulici do komplexu IPOS. Ten vznikl v 70. letech jako sídlo Rudných dolů a zahrnuje dva administrativní bloky včetně velkého sálu a gastroprovozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…