Jeseník: Probíhá revitalizace podchodu na náměstí

06.11.2020 16:44

Zvelebování podchodu na náměstí v rámci projektu „Ahoj krásné Česko“ právě probíhá. Opravné a čistící práce potrvají zhruba do poloviny měsíce listopadu. Průchod směrem k poště a nám. Svobody je jen částečně omezen.

Jeseník: Probíhá revitalizace podchodu na náměstí
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Návrh revitalizace podchodu se stal vítězným ve veřejném hlasování. Projekt organizuje společnost CIF ve spolupráci s platformou „Lepší Česko“, kam může své návrhy na zvelebování zanedbaných veřejných prostor zasílat také širší veřejnost.

Projekt “Ahoj, krásné Česko” vyčistí zanedbaný průchod

Průchod na Masarykově náměstí v Jeseníku projde do konce listopadu 2020 obnovou. Návrh se stal letošním vítězem projektu “Ahoj, krásné Česko” společnosti CIF, která revitalizaci zafinancuje částkou 100 000 Kč a ve spolupráci s neziskovou organizací Architekti bez hranic. Průchod je jedním ze 3 projektů, které hlasováním vybrala veřejnost z desítek nominací. Nominace proběhla ve spolupráci s platformou Lepší místo, návrhy však mohla podávat i nejširší veřejnost.

CIF je jedna z nejznámějších značek společnosti Unilever. Za své poslání považuje jedinou věc – vyčistit svět do krásna. Proto v roce 2019 spustil v Česku a na Slovensku projekt “Ahoj, krásné Česko/Slovensko”, který odhaluje zašlou krásu kolem nás.Během první edice v roce 2019 investoval CIF do rekonstrukcí v rámci projektu 500 000 Kč a navrátil zašlou slávu 5 různým místům v Česku a na Slovensku. V letošním roce proběhne rekonstrukce dokonce 7 míst.

Projekt “Ahoj, krásné Česko/Slovensko” se opírá o Teorii rozbitých oken sociologů J. Q. Wilson a G. L. Keillinga.Ta říká, že hezké části města si společnost podvědomě hýčká a málokdo si troufne je poškodit. A naopak. Jakmile se něco jednou rozbije nebo začne rozpadat, lidé tomu moc rádi pomůžou k úplné zkáze. Proto se CIF snaží co nejvíce zašlým místům v českých a slovenských vrátit městech jejich slávu. Aby zase zářila čistotou, vandalové se jim vyhýbali a lidem se v nich dobře žilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…