Jeseník: Radnice nabízí pomocnou ruku místním podnikatelům

23.04.2020 21:10

Město Jeseník se rozhodlo podpořit v souvislosti s nouzovým stavem místní podnikatele celkovou částkou 470 tisíc korun.

Jeseník: Radnice nabízí pomocnou ruku místním podnikatelům
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Jednorázová finanční pomoc představuje maximálně 10 tisíc korun na žadatele dle schválených pravidel, jedním z nich je například bezdlužnost vůči městu. Nárok na tento druh pomoci lze uplatnit pouze elektronicky do vyčerpání výše uvedené částky, nejpozději však do 30. dubna 2020. Pravidla přidělení finanční pomoci a formuláře najdete v přiložených souborech.

Vládní opatření v souvislosti s epidemií koronaviru se dotkla především malých podnikatelů ve službách. V případě Jeseníku se jedná o důležité služby pro cestovní ruch, který je významnou součástí místní ekonomiky. „O pomoci živnostníkům se bavíme od momentu, kdy byly uzavřeny jejich provozovny. Je potřeba ukázat, že chceme, aby živnostníci tuto složitou dobu zvládli,“ vysvětlil včerejší rozhodnutí radních místostarosta města Tomáš Vlazlo. Finanční pomoc přitom vychází z reálných možností města, které se v letošním roce rovněž musí vypořádat s poklesem plnění svého rozpočtu. „Drobné živnostníky však pro život v Jeseníku potřebujeme a jejich práce si vážíme,“ řekla starostka města Zdeňka Blišťanová.

Radnice nabízí pomocnou ruku místním podnikatelům, jejichž provozovny byly uzavřeny v důsledku vládních nařízení v souvislosti se stavem nouze, také formou propagace jejich služeb, a to zdarma na stránkách červnového vydání městského zpravodaje. Zájemci mají možnost zasílat na pomoc@mujes.cz informace o názvu provozovny, otevírací době, webových stránkách a činnosti podnikání do 10. května.

Kromě měst a obcí pomáhá živnostníkům i stát, který vyhlásil v několika vlnách různé programy pomoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …