Jeseník: Rekonstrukce domu v Tylově ulici začala

05.03.2018 14:31

Rekonstrukce bytového domu v Tylově ulici č. 652, kde vznikne osm sociálních bytů, už začala. Po oplocení staveniště a výstavbě lešení se práce přesunuly do objektu.

Jeseník: Rekonstrukce domu v Tylově ulici začala
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

„Uvnitř domu probíhají demontážní a demoliční práce. V některých bytech bylo již zahájeno zdění příček, dokončení stavby se plánuje během letošního října,“ uvedl Marek Fatura z oddělení investic jesenické radnice. Rekonstrukce v rámci dotace na sociální bydlení ovšem neznamená stěhování původních nájemníků zpět do budovy. „Vybudovaná kapacita sociálního bydlení bude součástí systému prostupného sociálního bydlení, kdy nájemníci bytu v zrekonstruované budově budou vybírání na základě kritérií, která budou zohledňovat schopnost bydlení a udržování běžných sousedských vztahů v rámci budovy i širšího okolí. Samotné bydlení pak bude spojeno v případě potřeby s intenzivní sociální prací, kdy bude zároveň velmi výrazně řešen nejen aspekt řádné a včasné úhrady za nájem, ale také dodržování domovního řádu a schopnosti dodržovat běžné sousedské vztahy také s širším okolím,“ vysvětlil  Jiří Kovalčík, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Jak dále poznamenal, výběr nájemníků nebude na základě jakékoliv etnicity, ale na základě potřebnosti a kompetencí v oblasti bydlení.

Celkové náklady rekonstrukce představují téměř 9,5 milionu korun, výše dotace z IROP dosahuje až 90 procent uvedené částky. Zbytek uhradí město. Více o rekonstrukci bytového domu jsme informovali ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…