Jeseník: Topoly na Poštovní jsou rizikové

02.12.2022 7:35 | Tisková zpráva

Výsledky tahových zkoušek odhalily zhoršený zdravotní stav stromů na ulici Poštovní. Kořeny vystupující nad povrch vykazují výrazné snížení pevnosti.

Jeseník: Topoly na Poštovní jsou rizikové
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Ovlivněna je tak stabilita topolů. Vzhledem k tomu, že se nacházejí na vysoce frekventovaném místě, budou skáceny... Stáří stromů je odhadováno na téměř 60 let.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

“Topoly kanadské jsou rychle rostoucí, krátkověké dřeviny, které dosahují dospělosti již ve 40 letech. V zastavěném území města je doba dožití významně kratší než ve volné krajině, už ve fázi dospělosti dochází ke křehnutí dřeva a následně k odlamování větví a celkovému chřadnutí,” uvedla vedoucí odboru životního prostředí Regina Weiserová.

Čtyři dospělé stromy výrazně zhoršeného zdravotního stavu bezprostředně sousedí s parkem a rušnou komunikací. Vzhledem k možnému ohrožení řidičů, obyvatelů okolních obytných domů a chodců, se město na základě odborného stanoviska znalce z ústavu Mendelovy univerzity rozhodlo pro jejich odstranění a nahrazení jinou, vhodnější výsadbou.

Termín kácení je stanoven na 6. až 7. prosince. V tyto dny dojde k úplné uzavírce průjezdu po ulici Poštovní (přímo před topoly) od 8.00 do 16.00. Omlouváme se za komplikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …