Jičín: Cyklopřejezd u Popovic bude realizován v létě 2024

30.10.2023 10:42 | Tisková zpráva

Město Jičín získalo v říjnu 2018 od Královéhradeckého kraje dotaci 650 tisíc Kč na projekt výstavby cyklopřejezdu přes železniční přejezd u Popovic.

Jičín: Cyklopřejezd u Popovic bude realizován v létě 2024
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Realizaci stavby cyklopřejezdu předcházelo zpracování projektové dokumentace pro územní rozhodnutí, následně jeho získání, zpracování dokumentace pro stavební povolení a provádění stavby a získání stavebního povolení. Jedná se tedy o složitý povolovací proces, kterým bylo nutné projít. 

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17103 lidí
Nyní se záměr nachází blízko realizaci, avšak Správa železnic požaduje, aby k výstavbě došlo až v letních měsících 2024, kdy bude železniční trať ve výluce. RM proto nyní schválila dodatek, který ještě jednou posouvá realizaci díla.

Cyklopřejezd je součástí dálkové cyklotrasy Odra – Nisa č. 15. Je v souladu s Nadnárodní strategií Královéhradeckého kraje v oblasti cyklo, in-line a bike produktů. Ačkoliv jde na první pohled o malý úsek, vzhledem ke složitosti povolovacího řízení se záměr citelně protáhl. Město Jičín ale má trvalý zájem cyklopřejezd zřídit a v průběhu celého procesu podněcovalo jednání se všemi dotčenými stranami, zejména Krajským úřadem KHK nebo Drážním úřadem. Cyklopřejezd bude důležitým cyklistickým propojením mezi Jičínem a místní částí Popovice. Podél ulice Popovická vede cyklostezka, ale na železničním přejezdu není žádná úprava pro cyklisty, kteří tak musí z cyklostezky sejít a překonat přejezd po běžné pozemní komunikaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Od června se bude možné na úřadě prokázat občankou v mobilu

22:28 Česká Lípa: Od června se bude možné na úřadě prokázat občankou v mobilu

Čím dál tím víc věcí se v našem životě elektronizuje, kartičky po kapsách tak nosí čím dál tím méně …