Jičín: Dobrovolní hasiči z Robous vyhlíží svou novou zbrojnici

09.05.2020 15:31

Z pohledu dneška byla bouře Sabine, která se přehnala Českou republikou, v zásadě maličkostí, přesto v Jičíně – a v celé střední Evropě – zanechala „něco na památku“. Poničila střechu zbrojnice SDH Robousy, a to v takovém rozsahu, že objekt musel být z bezpečnostních důvodů stržen. RM nyní schválila firmu, která zbuduje novou. Bude jí firma Zdeněk Pauk z Lázní Bělohradu. Nová zbrojnice bude stát 3 897 132 Kč bez DPH.

Jičín: Dobrovolní hasiči z Robous vyhlíží svou novou zbrojnici
Foto: jicin.org
Popisek: Regionální muzeum a galerie Jičín

Bouře Sabine vlastně urychlila zamýšlený záměr. Již předtím, než se přehnala, rozpočet města na letošní rok počítal se zahájením výstavby. Že se objekt blíží k hranici se životnosti, se vědělo, a tak se město na investici připravovalo. Záměr byl po bouři modifikován tak, že výstavba proběhne kompletně již v letošním roce. Šlo o nutnou změnu, protože technika SDH Robousy musela být provizorně uskladněna v jiných, ne zcela vhodných prostorách.  

Předmětem díla tak bude výstavba nové nepodsklepené zbrojnice, která bude obsahovat dvě garáže pro hasičská vozidla a prostory pro uskladnění vybavení sboru. Bude stát na pozemkových parcelách číslo 20/1 a 648/2 v katastrálním území Robousy. Termín pro dokončení prací je stanoven na 30. listopadu 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…