Jičín: Jezuitská kolej se dočká stavebních úprav

26.02.2018 16:18

Stavební úpravy jezuitské koleje zajistí firma RITUS s.r.o.

Jičín: Jezuitská kolej se dočká stavebních úprav
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Schválilo je ZM na veřejném zasedání dne 1. listopadu 2017, proto mohla být vypsána veřejná zakázka. RM nyní schválila pořadí přijatých nabídek. Úpravy bude mít na starost firma RITUS s.r.o. z Nasavrk, která náklady vyčíslila na 3 444 150,43 Kč bez DPH. Do řízení se přihlásili celkem tři uchazeči a zvítězila nabídka s nejnižší cenou.

Stavební úpravy spočívají ve zpřístupnění jezuitské koleje v úrovni 1. nadzemního podlaží (tj. přízemí) kolem druhého nádvoří. Místo bude sloužit pro pořádání výstav, divadelních a hudebních vystoupení nebo dílniček a kurzů uměleckého charakteru. Vstup do prostoru by byl přes stávající hlavní bránu a provozní přístup přes schodiště ze dvora. Zahájení prací je plánováno na březen a práce by měly skončit do 30. listopadu 2018.

Město již má projektovou dokumentaci pro stavební povolení a provedení stavby. Zpracovala ji společnost Prostor 008 s.r.o. z Prahy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…