Jičín: Město oslovila firma Renturi, která chce na náměstí zřídit testovací centrum na covid-19

14.04.2021 10:39

Rada města schválila uzavření smlouvy se společností Renturi s.r.o., která chce na Valdštejnově náměstí zprovoznit dočasné testovací centrum na onemocnění covid-19.

Jičín: Město oslovila firma Renturi, která chce na náměstí zřídit testovací centrum na covid-19
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Se žádostí se na město Jičín obrátili přímo zástupci firmy. Budou používány antigenní testy a testování bude pro občany k dispozici bezplatně. Rada města Jičína návrh společnosti Rentury velice podporuje. Vzhledem k epidemické situaci v okrese Jičín se jedná o nezpochybnitelný veřejný zájem.

Dle záměru má být testovací centrum zprovozněno po dobu 30 dnů. Kontejner bude stát v blízkosti samoobsluhy JIP. Město Jičín společnosti odpustí poplatek za zábor veřejného prostranství a náklady za elektřinu bude hradit firma. Testování bude provádět zdravotnický personál, který firma zajistí. Kdy bude testování zahájeno, nebylo v době psaní tohoto článku zřejmé. V tuto chvíli se čeká na oboustranné potvrzení spolupráce, tj. i ze strany firmy. Společnost Renturi uvádí, že centrum poté může začít fungovat přibližně do sedmi dnů.

Dle vlastních slov společnost Renturi s.r.o. v současné době testuje přibližně 200 tisíc lidí týdně. Společností sídlí v Praze a specializuje na závodní zdravotní péči, pracovně lékařské služby a vstupní lékařské prohlídky. Ve specializovaných oblastech spolupracuje také s Fakultní nemocnicí Ostrava – Poruba nebo Nemocnicí Frýdek – Místek. Je provozovatelem nestátního zdravotnického zařízení, které vzniklo v roce 2009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…