Jičín: Město posílí svůj rozpočet díky kladnému zůstatku z loňského roku

01.02.2023 16:01 | Tisková zpráva

Rada města doporučuje Zastupitelstvu města schválit úpravu rozpočtu na rok 2023 o kladný zůstatek z loňského roku. Je tedy možné posílit letošní investiční akce.

Jičín: Město posílí svůj rozpočet díky kladnému zůstatku z loňského roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rozdělení kladného zůstatku ještě musí schválit zastupitelé, kteří zasednou ve středu 1. února. Zůstatek nad rámec rozpočtu, který byl zastupitelstvem schválen v prosinci 2022, je 26 104 937 Kč. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí

Díky kladnému hospodaření města bude možné do plánu zařadit úpravu třídy a rekonstrukci části střechy na ZŠ 17. listopadu. Další prostředky budou alokovány do výměny oken v MŠ U Kina. Bude zpracována projektová dokumentace na úpravu sezení v hale ve sportovním areálu a také dokumentace na zastřešení házenkářského hřiště tzv. nafukovací halou – pro tyto nové položky je vyčleněno 200 tisíc Kč. Částka 490 050 Kč bude určena na projektovou dokumentaci pro rekonstrukci obřadní síně v zámku.

Město bude pokračovat v přípravě výstavby vodovodu do Moravčic. Jeden milion korun bude vyhrazen na výtah v domě s pečovatelskou službou Sokolovská čp. 237.

Zůstatek bude směřován i do posílení stávajících investic, tudíž bude zajištěno jejich hladké dokončení. Jde o rekonstrukci fasády na ZŠ Husova, výstavbu tenisové multifunkční haly, výstavbu multifunkčního sálu v areálu Valdštejnské lodžie nebo renovaci věžních hodin na kostele sv. Ignáce. Připomeňme, že rozpočet města schválený v prosinci 2022 pracoval s výdajovou a příjmovou částkou 746 963 000 Kč. Začlenění zůstatku rozpočet navýší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.