Jičín: Ministr zdravotnictví Vojtěch diskutoval se starostou města a ředitelem nemocnice

06.02.2020 16:01

Ministr zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA, se ve čtvrtek 6. února setkal starostou města Jičína JUDr. Janem Malým na Městském úřadě Jičín.

Jičín: Ministr zdravotnictví Vojtěch diskutoval se starostou města a ředitelem nemocnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Ministr poté zamířil do Oblastní nemocnice Jičín, kde se setkal s ředitelem Ing. Tomášem Slámou, MSc. Diskutovala se témata úrovně lékařské péče v jičínském regionu, zejména se jednalo o urgentním příjmu.

Starosta města informoval ministra zdravotnictví o pohledu občanů Jičína na úroveň lékařské péče a o zájmu města k rozvoji nemocnice. Místostarosta Mgr. Petr Hamáček informoval o nabídce sociálních služeb v Jičíně. Zmínil připravovanou rekonstrukci Denního stacionáře Domovinka pro seniory, jejíž náklady jsou odhadovány na 50 milionů Kč, a také výstavbu nového domova pro seniory v bývalých kasárnách, připravovanou firmou SeneCura. Jakmile budou tyto investice dokončeny, Jičín naplní požadavek vyplývající z plánu sociálních služeb a v sociálních službách pro seniory pokryje poptávku obyvatel. Představitelé města také prezentovali zásadní investice ze současné a nedávné doby, jako například jsou rekonstrukce bývalé VZP na autobusovém nádraží a výstavba infrastruktury v oblasti bývalých kasáren.

Ministr zdravotnictví a vedení města se po setkání na radnici odebrali do Oblastní nemocnice Jičín, kde se setkali s ředitelem Ing. Tomášem Slámou a náměstkem léčebně preventivní péče MUDr. Jiřím Novým. Hovořilo se zejména o preventivním urgentním příjmu, o vybavení nemocnice a kvalitě lékařské péče. Diskuse se věnovala i připravované rekonstrukci bývalého pavilonu A, kterou chystá Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a která přijde řádově na několik set milionů Kč.

Dosud bylo v ČR více než 150 nemocnic s akutní péčí, ta však byla vzhledem k počtu nemocnic velmi rozdílná. Nyní mají být nemocnice rozděleny na tři typy. Ty prvního typu, které budou ve velkých, hlavně krajských městech, zřizovat traumacentra. Nemocnice druhého typu, kam spadá i ON Jičín, budou poskytovat urgentní příjem, tudíž v 24hodinovém režimu budou obsluhovat pacienty dovezené záchrannou službou. Ostatní nemocnice pak budou zahrnuty do třetího typu. Změna si klade za cíl zavést jednotnou páteřní síť akutní péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…