Jičín: Na zadním nádvoří jezuitské koleje bude pískovcová studna

21.09.2021 17:57

Rada města schválila dodatek č. 10 ke smlouvě o dílo na rekonstrukci zadního nádvoří jezuitské koleje. Díky rekonstrukci se tato část zpřístupní pro veřejnost a bude možné zde pořádat kulturní akce.

Jičín: Na zadním nádvoří jezuitské koleje bude pískovcová studna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Práce se protáhly hlavně z důvodu archeologických nálezů. Dodatek posouvá termín dokončení na polovinu prosince 2021. 

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí

Předmětem dodatku jsou práce spojené se změnou technického řešení povrchu nádvoří, vyvolanou archeologickými nálezy. Odtěžení veškerého materiálu z nádvoří probíhalo ručně. Na práce dohlíželi archeologové, aby nedošlo k poškození nalezené historické dlažby. Dále bylo potřeba upravit skladby nových povrchů a technologii jejich provádění s ohledem na konzervaci původních povrchů, ponechaných na místě. 

A dále, v suterénu objektu byl zjištěn lokální havarijní stav konstrukce v blízkosti vpusti na nádvoří. Sondáž ukázala, že havarijní stav způsobilo nevhodně řešené kanalizační potrubí. Musely se umístit nové vpusti, včetně jejich napojení na ležaté kanalizační svody, a současně se opravily nosné konstrukce v podzemí. Zajímavostí je, že na zadní nádvoří bude umístěna nová pískovcová studna. Ta nebyla předmětem původní zakázky. Cena díla se v dodatku navyšuje o 1,59 milionu Kč vč. DPH, tudíž celková cena bude asi 6,16 milionu Kč vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…