Jičín: Odbor dopravy bude personálně posílen

02.08.2015 11:49

Rada města ve středu schválila navýšení počtu pracovníků na odboru dopravy o jednoho zaměstnance, a to na dobu neurčitou. Město tak doufá, že se podaří na odboru zlepšit situaci a odbavování žadatelů bude rychlejší. Problémy jsou především na úseku evidence vozidel, kde se dlouhodobě tvoří velké fronty.

Jičín: Odbor dopravy bude personálně posílen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Důvodem je fakt, že již od spuštění nového registru vozidel v roce 2012 se úsek evidence vozidel potýká s těžkostmi s odbavováním žadatelů. Je to způsobeno i tím, že Jičín jako obec s tzv. rozšířenou působností spravuje přes 70 obcí ve svém regionu, takže žadatelů je poměrně více, než v jiných srovnatelně velkých městech.

Špatná situace se znovu ukázala koncem června, kdy byl Ministerstvem dopravy dán závazný termín na přehlášení vozidel v tzv. polopřevodu. Tvořily se velké fronty žadatelů a na mnohé občany se řada vůbec nedostala, takže se dostali do neřešitelného problému. Navíc i nyní za běžného provozu každý, byť krátkodobý, výpadek některé ze tří pracovnic znamená velký nárůst doby čekání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…