Jičín: Odbor dopravy bude personálně posílen

02.08.2015 11:49

Rada města ve středu schválila navýšení počtu pracovníků na odboru dopravy o jednoho zaměstnance, a to na dobu neurčitou. Město tak doufá, že se podaří na odboru zlepšit situaci a odbavování žadatelů bude rychlejší. Problémy jsou především na úseku evidence vozidel, kde se dlouhodobě tvoří velké fronty.

Jičín: Odbor dopravy bude personálně posílen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Důvodem je fakt, že již od spuštění nového registru vozidel v roce 2012 se úsek evidence vozidel potýká s těžkostmi s odbavováním žadatelů. Je to způsobeno i tím, že Jičín jako obec s tzv. rozšířenou působností spravuje přes 70 obcí ve svém regionu, takže žadatelů je poměrně více, než v jiných srovnatelně velkých městech.

Špatná situace se znovu ukázala koncem června, kdy byl Ministerstvem dopravy dán závazný termín na přehlášení vozidel v tzv. polopřevodu. Tvořily se velké fronty žadatelů a na mnohé občany se řada vůbec nedostala, takže se dostali do neřešitelného problému. Navíc i nyní za běžného provozu každý, byť krátkodobý, výpadek některé ze tří pracovnic znamená velký nárůst doby čekání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…