Jičín: Ornice sejmutá v průmyslové zóně bude využita pro městskou zeleň

14.03.2021 20:06

Rada města souhlasila s rozprostřením skrývky ornice z připravované stavby, kterou ve svém areálu plánuje společnost Garland. Zemina bude umístěna na pozemkových parcelách v katastrálním území Kacákova Lhota.

Jičín: Ornice sejmutá v průmyslové zóně bude využita pro městskou zeleň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V roce 2019 prodalo město společnosti Garland pozemky v průmyslové zóně. Společnost teď dokončuje projektovou dokumentaci pro společné povolení a řeší uložení a využití sejmuté ornice, kterou nabízí také městu. Po posouzení Odborem životního prostředí MěÚ Jičín bylo rozhodnuto o deponování části nabízeného množství ornice v Popovicích pro budoucí využití pro městskou zeleň. Dále byly vytipovány pozemky v katastrálním území Kacákova Lhota, které jsou pro uložení ornice vhodné. Stávající pachtýř Lužanská zemědělská a.s. s uložením souhlasí. Dočasná deponie této skrývky bude do konce vegetačního období v obci Kamenice.

Celková výměra skrývané plochy je 26 219 m2 a jde o objem přibližně 7866 m3. Skrývka bude provedena pod odborným dohledem. Společnost Garland v průmyslové zóně připravuje výstavbu nového skladovacího areálu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…