Jičín: Počet zaměstnanců Domova pro seniory se navýší o dva

13.10.2020 14:51

Rada schválila posílení personálu v Domově pro seniory. Budou zde s platností od 1. ledna 2021 zřízena dvě nová pracovní místa.

Jičín: Počet zaměstnanců Domova pro seniory se navýší o dva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Důvodem je vysoká a neustále narůstající náročnost péče o seniory, kteří mají omezenou pohyblivost. Jde o důsledek stárnutí populace, kvůli kterému se budou požadavky na péči o starší občany i nadále zvyšovat.

Anketa

Akceptujete nově vyhlášená vládní opatření?

80%
20%
hlasovalo: 24784 lidí

Sociální služby města Jičína, které jsou příspěvkovou organizací města, v domově zaměstnávají 20 pracovníků. Ti poskytují celodenní komplexní péči 61 osobám. V současnosti v denní službě funguje 7 pracovníků, kdy každý pečuje až o 9 klientů. Tuto péči nelze při současných personálních podmínkách plnohodnotně zajistit. Noční službu zajišťuje 1 pracovník v sociálních službách a 1 zdravotní sestra.

Je pravdou, že v průběhu času se zdravotní stav uživatelů domova v průměru zhoršil. V současné době je péče poskytována 40 uživatelům s příspěvkem na péči IV. Stupně a 20 uživatelům s příspěvkem na péči III. Stupně. Z 61 klientů je 32 z nich imobilních, upoutaných na lůžko. Vysoký podíl z počtu klientů má diagnostikovanou demenci v rozličných podobách, mnozí podstupují péči psychiatra anebo se potýkají s následky cévní mozkové příhody. A proto navýšení počtu pracovních míst o dva vnímá Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Jičín i Rada města jako nezbytný krok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…