Jičín: Pozemek na sever od skládky Popovice - Libec bude zalesněn

26.04.2022 12:59 | Tisková zpráva

Technické služby potřebují pozemek na parcele č. 567/13. Důvodem je rozšíření skládky Libec.

Jičín: Pozemek na sever od skládky Popovice - Libec bude zalesněn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rada doporučuje Zastupitelstvu města schválit směnu parcel č. 567/13 o výměře 13 706 m2 a č. 567/9 o výměře 8 288 m2 v katastrálním území Robousy v majetku Lužanská zemědělská a.s. za parcelu č. 307/22 o výměře 20 954 m2 v katastrálním území Kacákova Lhota a parcelu č. 820/106 o výměře 2110 m2 v katastrálním území Robousy, které jsou v majetku města Jičína. Zastupitelé o věci rozhodnou na veřejném zasedání dne 4. 5. 2022.

Technické služby potřebují pozemek na parcele č. 567/13. Důvodem je rozšíření skládky Libec. Jedná se o zalesnění severní, rozšířené části skládky. Tento pozemek je nyní v majetku Lužanské zemědělské a.s. a město Jičín ho z uvedeného důvodu potřebuje získat do vlastnictví. Navržena je proto výměna za pozemek o stejné výměře. Odbor územního plánování předložil soukromé společnosti několik variant a s jednou z nich souhlasí. Rada města schválila záměr směny. Poté byl zveřejněn na úřední desce, přičemž se nevyskytly žádné připomínky.

Na skládku Popovice – Libec směřuje prakticky veškerý směsný komunální odpad z Jičína. Odvoz odpadu zajišťují Technické služby města Jičína. Plánem je, že skládka bude využívána do doby, než legislativně dojde k celostátnímu zákazu skládkování. Již nyní jsou však obce za produkci směsného odpadu penalizovány, a proto je třeba dále prosazovat třídění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…