Jičín: Zakázka na rekonstrukci Knihovny Václava Čtvrtka se blíží k vyhodnocení

29.05.2023 10:32 | Tisková zpráva

Rada města schválila použití uzavřené výzvy pro služby technického dozoru stavebníka a koordinátora BOZP v rámci rekonstrukce a přístavby Knihovny Václava Čtvrtka. Ta bude největší stavební akcí zahájenou v roce 2023, přičemž začátek stavebních prací je plánován na podzimní měsíce a jejich dokončení do konce roku 2025. Technický dozor stavebníka a koordinátor BOZP jsou nutné požadavky stavebních investičních akcí.

Jičín: Zakázka na rekonstrukci Knihovny Václava Čtvrtka se blíží k vyhodnocení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V současnosti probíhá veřejná zakázka na dodavatele stavebních prací. Soutěž je již v režimu vyhodnocení. Knihovna se nyní připravuje na vystěhování veškerého inventáře, které proběhne v letních měsících. Část svého inventáře umístí dočasně v bývalém hotelu Slavia v Denisově ulici a z větší míry knihovna využije svou pobočku v ulici Na Jihu, v tzv. bunkru. Vystěhování městské knihovny bude velmi náročný úkol, a v podstatě také velmi ojedinělý. Čtenáři ho mohou usnadnit tím, že si v červnu v knihovně na léto „adoptují“ knihy, které v září vrátí už na náhradním působišti.

Projektované náklady před vyhodnocením veřejné zakázky jsou více než 70 milionů Kč. Více než 59,7 milionu korun pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu, kterou se městu Jičínu podařilo získat. Rekonstrukce a přestavba projde téměř celou budovou, již v době první republiky navrhl architekt Čeněk Musil. V objektu budou odstraněny bariéry a bude do ní vestavěn výtah. Zrekonstruováno bude schodiště tak, aby bylo možné využít schodolez, vnitřní prostory se více propojí s venkovním prostranstvím a terasou a knihovna získá adekvátní hygienické zázemí. Součástí záměru je také revitalizace a rozšíření oddělení pro dospělé, které dostane nový nábytek. Ve sklepení, kde je uchováván knihovní fond, dojde k opatření proti vlhkosti a umístění kovových pojízdných a stacionárních regálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…