Jičín: Zastřešení tenisových kurtů začíná, nová hala bude stát už v druhé polovině příštího roku

13.05.2022 18:35 | Tisková zpráva

Jičín navzdory ekonomické situaci ve stavebnictví pokračuje v investičních akcích pro obyvatele města. Zastřešení dvou tenisových kurtů v jičínském areálu zajistí firma VALC, spol. s.r.o., která zvítězila ve výběrovém řízení.

Jičín: Zastřešení tenisových kurtů začíná, nová hala bude stát už v druhé polovině příštího roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Starosta JUDr. Jan Malý a jednatel firmy Ing. Pavel Valc podepsali smlouvu o dílo a nová sportovní hala bude stát již v druhé polovině roku 2023. Cena díla je 51 771 459,64 Kč včetně DPH.

„Věřím, že stavba víceúčelové haly, která zastřeší dva tenisové kurty, přispěje k dalšímu rozvoji sportu v našem městě a vytvoří podmínky pro tenisovou mládež, aby mohla navázat na bohatou tradici,“ uvedl starosta JUDr. Jan Malý.

Přibližně polovina z této částky bude profinancována letos, druhá v roce 2023. Jednatel Pavel Valc přislíbil, že nejdražší stavební materiály – hlavně ocel na skelet budovy – již má firma zajištěny. Zahájení prací je stanoveno od 26. června 2022.

Dojde k zastřešení dvou tenisových kurtů, čímž vznikne víceúčelová sportovní hala. Projekt počítá rovněž s vybudováním zázemí, toalet, přístupové cesty a spojovacího krčku s tribunou. Stavba bude provedena pomocí ocelového rámu a jejího opláštění pomocí izolačních panelů. Vznikne nová podlaha s nášlapnou vrstvou umělé trávy. U části budovy zasazené v terénu se zbuduje opěrná zeď. Ve spojovacím krčku bude nový zastřešený chodník. V projektu je také výstavba železobetonové tribuny s plastovými sedátky.

Projektovou dokumentaci zpracovala společnost ERPLAN s.r.o. Město Jičín bude akci financovat čistě ze svého rozpočtu. Stavební firma VALC, spol. s.r.o. se přihlásila do výběrového řízení a z uchazečů o zakázku nabídla nejnižší cenu. Nabídková cena byla jediným hodnotícím kritériem veřejné zakázky. Ucházející se firmy byly povinny dodat doklady o základní a profesní způsobilosti a o technické kvalifikaci. Po nové hale je v Jičíně dlouhodobá poptávka a budova rozšíří podmínky pro sportování mimo letní sezónu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…