Jičín podpoří opravu fasády historického domu v Palackého ulici

11.11.2019 7:30

Rada města schválila poskytnutí dotace ve výši 28 tisíc Kč společnosti RAPA – DOG s.r.o. Tyto prostředky budou použity na opravu fasády domu v ulici Palackého, čp. 99, což je rohový objekt u křižovatky s ulicí Na Příkopech.

Jičín podpoří opravu fasády historického domu v Palackého ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jedná se o dům v památkové rezervaci, a tudíž jde o další historicky cenný objekt, který se dočká nového hávu. Žadatel o dotaci plánuje práce dokončit ještě v letošním roce. Stará fasáda je již velmi zašlá a poškozená. Žádaná částka odpovídá 10 procentům celkových nákladů.

Připomeňme, že díky dotačnímu Programu regenerace městských památkových rezervací byly letos zrekonstruovány domy na náměstí Svobody (Rynečku) čp. 14 a na Valdštejnově náměstí čp. 94. Oba jsou v soukromém vlastnictví. Dále jsou postupně rekonstruovány střecha, krovy a vnitrobloku domu na rohu Valdštejnova náměstí a Palackého ulice. Probíhají také stavební úpravy v jezuitské koleji. Tyto nemovitosti jsou v majetku města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…