Jihlava: Do práce na kole tentokrát jako „Homo cykliens“

14.03.2019 7:34

Cyklisté v květnu změří své síly při dojíždění do práce na kole.

Jihlava: Do práce na kole tentokrát jako „Homo cykliens“
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Další ročník výzvy spolku Auto*Mat Do práce na kole startuje. Tématem již devátého ročníku je „Homo cykliens“, tedy nový druh člověka z doby šlapací. Stačí jen založit dvou a pěti členný tým a po celý květen jezdit do práce na kole, koloběžce, bruslích, vozíčku, longboardu nebo choďte či běhejte. Soutěžící se mohou začíst zapisovat do soutěže od začátku března na webové adrese www.dopracenakole.cz.

„Nezáleží, jestli má místo kyje horské kolo, silničku nebo třeba skládačku. Jestli je mladý, nebo starý, kluk, nebo holka. Právě pro studenty a studentky od 13 let je určena výzva Do školy na kole. Ta motivuje k boji proti fenoménu „mamataxi“ a s ním spojeným emisím a nedostatkem pohybu,“ uvedla Anna Kociánová ze spolku Auto*Mat.

Do práce na kole i letos doplní spousta doprovodných akcí takzvaně „na triko“ – každoročně se vytvoří unikátní soutěžní trika, letos bude oranžové s velkým nápisem „Homo cykliens“. Součástí budou i další doprovodné akce, které mají za cíl posílit týmového ducha.

„Každý účastník si své cesty může zapisovat ručně do systému Do práce na kole nebo nahrávat přes mobilní aplikace Urban Cyclers, Na kole Prahou, SuperLife nebo Strava,“ doplnila koordinátorka soutěže v Jihlavě Mirka Kostrhounová z odboru dopravy.

Loni se výzvy v krajském městě Vysočiny zúčastnilo celkem 178 firemních týmů. V Jihlavě se kampaň Do práce na kole pořádá s podporou města spolek Sliby-chyby. Závěrečné vyhlášení se letos uskuteční 4. června ve volnočasovém areálu Český mlýn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…