Jihlava: Dopravní podnik zintenzivnil čištění a dezinfekci vozidel

13.03.2020 16:29

Všechny trolejbusy a autobusy MHD v Jihlavě vyjíždějí z vozovny každé ráno vyčištěné a všechny dotykové plochy jako jsou madla, držadla nebo validátory jízdenek jsou dezinfikované.

Jihlava: Dopravní podnik zintenzivnil čištění a dezinfekci vozidel
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Dřív se vozy čistily průběžně každé ráno, od minulého pondělí 2. března už se čistí a dezinfikují úplně všechny trolejbusy a autobusy v nočních směnách. „Na dezinfekci podlah i všech dotykových ploch používáme postupy a prostředky doporučené a schválené Krajskou hygienickou stanicí Kraje Vysočina," uvedl ředitel Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner. Podle jeho slov se od úterý 10. března zavedla také ozonizace vozidel a v nejbližších hodinách začne i pravidelné každodenní čištění čalounění sedaček dezinfekční suchou pěnou.

PMJ zrušil po dobu jarních prázdnin školní spoje, které nepojedou ani v dalších týdnech. „Z dnešních vyjádření úřadů vyplývá, že školy mají zůstat uzavřené delší dobu, pokud to tak skutečně bude, zavedeme od 23. března prázdninový jízdní řád, kterým prodloužíme intervaly odjezdu spojů z dvanácti na patnáct minut,“ doplnil ředitel DPMJ s tím, že další postupy a opatření v MHD se budou aktualizovat dle vývoje situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…