Jihlava: Dvě základní školy mají nová hřiště

21.11.2015 7:27

V areálu ZŠ Havlíčkova město dokončilo celkovou rekonstrukci sportovišť.

Jihlava: Dvě základní školy mají nová hřiště
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Původní asfaltové a písčité plochy sportovních hřišť ve školním areálu jsou nahrazeny multifunkčním hřištěm pro míčové sporty a hřištěm pro basketbal a volejbal s moderními umělými povrchy a oplocením,“ popsal upravená sportoviště primátor města Rudolf Chloupek. Obě hřiště spojuje nový chodník a v prostoru mezi nimi je nový sektor pro skok daleký. „Kromě toho bylo hřiště pro školní družinu doplněno novými herními prvky a nad hřištěm pro basketbal a volejbal vznikl dlážděný prostor pro stolní tenis,“ doplnil primátor. Součástí komplexní regenerace školního areálu bylo i vybavení školního areálu potřebným mobiliářem a celková obnova jeho oplocení.

Stavební práce probíhaly od poloviny června do konce října 2015, úpravy sportovišť proběhly v rámci projektu „Obnova a technické zhodnocení školních hřišť v Jihlavě - IV. etapa“ spolufinancovaného dotací z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod. Celkové náklady byly 10 milionů korun, dotace ROP bude činit asi 8,2 milionu korun.

Nová sportoviště také u ZŠ Seifertova

Podstatně se zvýšila úroveň sportovišť také u základní školy v Seifertově ulici. Zde jihlavská radnice nechala rozšířit tělocvičnu o nové šatny, sociální zázemí a místnost správce a současně byla komplexně regenerována venkovní sportoviště. „Vzniklo nové víceúčelové hřiště a atletický ovál s umělým povrchem, oplocením, osvětlením a ozvučením, jehož součástí jsou i sektory pro skok vysoký a skok daleký. Kromě toho bylo vybudováno basketbalové hřiště s umělým povrchem a oplocením, sektor pro vrh koulí, umělá lezecká stěna a nové hřiště pro školní družinu,“ představil provedené práce primátor Rudolf Chloupek. V areálu se také dobudovaly chodníky, zvýšilo se oplocení areálu, osazeny jsou nové brány u vjezdu z ulic Seifertova a Telečská a bezpečnostní kamery, prováděly se terénní úpravy včetně vybudování opěrných zdí a areál dostal sklad na nové sportovní vybavení. „Nově je zateplena tělocvična a spojovací krček, jsou vyměněna okna a dveře, za tělocvičnou je nový plot a chodník,“ doplnil primátor Rudolf Chloupek.

Stavební práce probíhaly od ledna do konce září 2015 a celkové výdaje této investiční akce činily 19,1 milionu korun. Regenerace venkovních sportovišť a přístavba tělocvičny byly součástí projektu „Obnova a technické zhodnocení školních hřišť v Jihlavě - II. etapa”, na který se městu Jihlava podařilo získat podporu z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod ve výši asi 12 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Informace o plánovaném uzavření psího parku není pravdivá

7:04 Mladá Boleslav: Informace o plánovaném uzavření psího parku není pravdivá

V minulém týdnu se na plotě psího parku nedaleko polikliniky Modrá hvězda objevila cedule s informac…