Jihlava: Hlasujte pro jihlavská sportoviště, usilují o prestižní cenu

08.03.2022 14:27 | Tisková zpráva

Do Ceny Víta Brandy 2022 je přihlášeno 54 projektů, které zlepšují veřejný prostor v našich městech. Jihlava chce zabodovat se dvěma sportovišti.

Jihlava: Hlasujte pro jihlavská sportoviště, usilují o prestižní cenu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Areál Český mlýn a dopravní hřiště v Jihlavě usilují o prestižní Cenu Víta Brandy 2022. Jejím cílem je ocenit dobré změny ve veřejném prostoru, které vedou k rozvoji komunitního života a podpoře zdravého životního stylu. Pro jihlavská sportoviště můžete hlasovat ZDE.

Jihlavské dopravní hřiště v ulici U Rybníčků prošlo velkou změnou v roce 2020. „Na hřišti vyrostla moderní budova a upraveny byly i cvičné komunikace, u kterých nechybí železniční přejezd z opravdových kolejí. Bylo také obnoveno signalizační světelné zařízení,“ připomněl jihlavský radní Jaroslav Vymazal. Přestavba vyšla na 25 milionů korun.

K hřišti vede také nová cyklostezka. „Je proto skvělým startovním bodem nejen pro cyklistické začátečníky, ale také pro mírně pokročilé, kteří by chtěli vyrazit na nějaký kratší výlet po Jihlavě,“ upozornil Jaroslav Vymazal.

Druhým místem v Jihlavě, které o Cenu Víta Brandy 2022 usiluje, je areál Český mlýn. Jedná se o oddechové a sportovní centrum s cyklostezkou, lávkou přes řeku Jihlavu, dráhou a okruhem pro in-line bruslení, stezkou pro pěší, dětským a workoutovým hřištěm a pumptrackovou dráhou. „Dříve nevyužívaná plocha se radikálně proměnila v příjemné atraktivní místo pro rodiny s dětmi, sportovní nadšence a láká k návštěvám i ostatní obyvatele města. Komplex propojuje s centrem Jihlavy cyklostezka,“ uvedl radní Jaroslav Vymazal.

Nejlepší projekty, kterých je v soutěži přihlášeno 54, budou oceněny v rámci slavnostního večera 24. března 2022 v komunitním centru Rybárna na pražské Kampě.

Cena Víta Brandy

Architekt Vít Branda (1963–2009), jehož jméno soutěž nese, je autorem lávky na nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani. Jeho řešení lávky kopírující skalní masiv v souvislosti s využitím navazujícího nábřeží a stezky je v českých podmínkách výjimečné a bylo nominováno mezi nejlepší evropské stavby posledních let.

Symbolem Ceny Víta Brandy bude zhmotnění myšlenek, se kterými tvořil, tj. jednoduchost, smysluplnost, funkční design, vtip, nadhled nad technokratickým klišé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…