Jihlava: Hřbitovní kaple je opravena

08.11.2017 20:17

Jihlavská radnice nechala opravit kapli Nanebevstoupení Páně v areálu Ústředního hřbitova v Jihlavě.

Jihlava: Hřbitovní kaple je opravena
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Dodavatel opravil venkovní omítky a sokl, provedl kompletní novou malbu fasády, očistil a ošetřil proti povětrnostním vlivům kamenné prvky, provedl menší opravy střechy, vyměnil elektroskříň a obnovil nátěr ochranného pletiva oken. Provedené jsou i lokální opravy vnitřních omítek a vnitřního točitého schodiště,“ popsal dokončenou akci Ondřej Stránský z odboru správy realit. Na fasádu kaple nechala radnice doplnit tabuli s informacemi o stavbě, která je spolu s celým areálem ústředního hřbitova vedená jako nemovitá kulturní památka.

„Jsem rád, že se oprava udělala, přispěje k důstojnosti smutečních obřadů i k celkové kultuře prostředí ústředního hřbitova,“ vyjádřil se náměstek primátora po oblast správy městských realit Radek Popelka.

Dodavatelem byla firma Vlastimil Zelený z Brtnice, která ve výběrovém řízení nabídla nejnižší cenu, celkové náklady rekonstrukce byly asi 2,3 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…