Jihlava: Město dokončilo opravu Úprkovy ulice

08.09.2018 17:58

Rekonstrukci za dva a půl milionu zdržela havárie na plynovém potrubí

Jihlava: Město dokončilo opravu Úprkovy ulice
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Nakloněná silnice, díry v zemi a nebezpečná zatáčka jsou pro Úprkovu ulici již minulostí. Město nechalo tři a půl metru širokou komunikaci lemovanou parkovacím pruhem a chodníkem opravit. Rekonstrukce stála 2 a půl milionu korun a město počítalo také s větší bezpečností pro chodce.

„V rámci stavebních prací se provedlo zúžení místa vjezdu do ulice z ulice Fritzova tak, aby vozidla nemohla být odstavována v prostoru křižovatky a znemožňovala tak průchod pěších a omezovala vjezd do ulice Úprkova,“ uvedl Pavel Svoboda z odboru rozvoje města jihlavského magistrátu.

Jednosměrka dostala nový povrch

Součástí rekonstrukce byly i opravy chodníků, které jsou nově provedeny z betonové dlažby a doplněny bezbariérovými prvky. Jednosměrná vozovka dostala nový asfaltobetonový povrch, parkovací pruh byl proveden ze žulových kostek.

Oprava trvala od dubna do srpna, protože práce zdržela havárie. „Po dobu téměř pěti týdnů byly stavební práce pozastaveny z důvodu havárie na plynovodním potrubí, které nakonec plynárenská společnost zrekonstruovala v celé délce ulice, včetně zhotovení nových přípojek majitelům okolních nemovitostí,“ doplnil Pavel Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…