Jihlava: Město podpořilo hokejovou Duklu Jihlava

20.12.2020 16:58

Zastupitelstvo města Jihlavy ve čtvrtek 17.12.2020 schválilo příspěvek do kapitálového fondu společnosti HC Dukla Jihlava s.r.o. Reaguje tak na situaci, kdy vlivem pandemie, vlivem opatření vlády a nařízením ministerstva zdravotnictví ČR přichází společnost o velké částky na příjmové straně.

Jihlava: Město podpořilo hokejovou Duklu Jihlava
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Kvůli pandemii koronaviru a opakovaným uzavřením obou ledových ploch, kterými je znemožněn jejich pronájem, uzavřením zápasů pro diváky, zvýšenými náklady na desinfekci stadionů, atd. přichází HC Dukla Jihlava na příjmové stránce o finance odhadované na cca 6 milionů Kč.

Tato situace je řešena několikazdrojovým financováním výpadku. Ať už dotací ze strany Národní sportovní agentury, dále tvrdými úspornými opatřeními na výdajové stránce v rámci rozpočtu klubu.

Zaměstnanci firmy společně s dodavateli služeb, což jsou hráči a realizační tým, dali dohromady částku 1,5 milionů Kč. Statutární město Jihlava jakožto majitel klubu schválilo vklad, resp. příspěvek do kapitálového fondu ve výši 1,5 milionů Kč.

"Osobně bych chtěl jak majiteli, tak zaměstnancům a hráčům poděkovat za tyto vstřícné kroky k řešení krize, která pomůže překlenout období, kdy nás pandemie koronaviru covid-19 ekonomicky kosí,“ řekl Bedřich Ščerban, jednatel HC Dukla Jihlava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…