Jihlava: Na Masarykově náměstí letos pouť nebude

10.05.2019 14:47

Světská pouť se na Masarykově náměstí pořádá již 13 let. Letos však pouťové atrakce na náměstí nevyrostou. Rada města Jihlavy zamítla žádost od provozovatele na uspořádání pouti a neodsouhlasila zveřejnění záměru pronajmout centrum pro pouťové atrakce.

Jihlava: Na Masarykově náměstí letos pouť nebude
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Město připravilo nabídku na možnost konání poutě v tradičním termínu, a to v areálu letního kina, včetně přiléhající louky. Nabídku však pořadatel odmítnul s tím, že si našel pro pouť jiné prostory v soukromém vlastnictví. Rád bych sdělil, že veškerá komunikace probíhala v konstruktivní atmosféře a pořadatel vůli města respektuje,“ uvedl vedoucí odboru kultury, školství a tělovýchovy jihlavského magistrátu Tomáš Koukal.

Členové vedení města se však shodli, že pouť na Masarykovo náměstí patří, ale v kultivovanější formě. „Město ukázalo, že umí uchopit Svatého Martina i Havíření. Chtěli bychom, aby i pouť byla takto koncipována, snahou města bude najít při pořádání společné řešení,“ doplnil náměstek primátorky pro oblast územního plánování Vít Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…