Jihlava: Strážníci pomohli s porodem

12.05.2022 13:44 | Tisková zpráva

Auto městské policie se zapnutou houkačkou a modrými majáky pomohlo rychlému průjezdu auta s rodící ženou do nemocnice.

Jihlava: Strážníci pomohli s porodem
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V pondělí 9. května po osmé hodině večer, přijal operační strážník jihlavské městské policie žádost o pomoc na linku tísňového volání. Pětadvacetiletý muž převážel do Jihlavy do krajské nemocnice svoji manželku, která začala rodit. Vzhledem ke stadiu porodu měl nastávající tatínek strach, že přes silný provoz a několik světelných křižovatek nestihne svoji ženu včas a bezpečně dopravit do zdravotnického zařízení. "Aby předešel časovému prodlení, požádal o doprovod městskou policii. Po domluvě se strážníkem vyčkala hlídka městské policie na osobní automobil na periferii města a za použití výstražného zařízení doprovodila rodiče na urgentní příjem jihlavské nemocnice," uvedla Květa Procházková z jihlavské městské policie.

Krátce po příjezdu do nemocnice, v čase 20:47, přivedla maminka na svět zdravou holčičku. Městská policie Jihlava přeje narozenému miminku vše nejlepší do života a mladým rodičům spoustu sil do dalších let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…