Jihlava chystá vyhlášku o pouličním umění

23.06.2017 15:33

Vyhláška určí místa a čas pro busking.

Jihlava chystá vyhlášku o pouličním umění
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Město Jihlava chystá vyhlášku o tzv. buskingu. Dokument vznikající především na popud veřejnosti popíše, kde budou vítáni pouliční hudebníci a divadelníci, naopak vyjmenuje prostory, kde bude veřejná produkce zakázána. Vyhrazena bude také doba, po kterou může jedna skupina či umělec vystupovat. „Zájmem města je zpestřit centrum živou hudbou a zároveň zajistit, aby místní lidé nebyli obtěžováni jednotvárnou produkcí,“ říká náměstkyně primátora pro oblast kultury Jana Mayerová.

Radnice vytipuje asi pět míst, kde uměleckou produkci doporučí. „Mělo by k nim patřit pódium na Masarykově náměstí, prostor před Parkem Gustava Mahlera, místa u Českého mlýna nebo před Rodinným centrem Robinson. Přesná místa jsou předmětem jednání v rámci magistrátu i s umělci,“ uvádí Jana Mayerová.

Vystupování na ulici bude zakázáno například kolem nemocnice, škol, u soudu nebo u hřbitovů.

Časově bude jedno vystoupení na jednom místě omezeno na 90 minut. Začátek a konec během dne upravuje vyhláška o rušení nočního klidu.

Jihlava při přípravě navazuje na vyhlášky, které platí třeba v Praze nebo Českém Krumlově. Vyhlášku úřad předloží ke schválení do zastupitelstva 26. září. V té době by měl v Jihlavě proběhnout právě festival pouličních umělců. Vyhláška by měla platit od začátku roku 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…