Jihlava má 20 chytrých zastávek

01.11.2018 16:02 | Zprávy

Chytré zastávky v budoucnu doplní mobilní aplikace.

Jihlava má 20 chytrých zastávek
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na 20 zastávkách v Jihlavě byly nainstalovány elektronické označníky, které cestující informují o časech příjezdu jednotlivých linek. Chytré zastávky nainstalovala pro Dopravní podnik Jihlava společnost Herman Brno na konci října. Chytré zastávky jsou zatím ve zkušebním provozu.

„Zastávkové označníky s elektronickými panely budou cestující informovat o časech příjezdu jednotlivých linek včetně informace o případných zpožděních, ale také o nepravidelnostech, jako je například vynechání spoje z technických důvodů, změnách ve vedení linek a podobně,“ přiblížil ředitel Dopravního podniku Jihlava Josef Vilím.

Chytré zastávky jsou kromě Masarykova náměstí také na Březinově sídlišti, v ulici S. K. Neumanna, u Hlavního nádraží, Domu kultury nebo Nemocnice Jihlava.

Město plánuje chytré zastávky propojit s aplikací, která bude o časech příjezdu jednotlivých linek i mimořádných situacích informovat cestující přímo v jejich mobilních telefonech.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…